ΓΣΕΕ: Χαριστική βολή στο εμπόριο το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Χαριστική βολή για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό τονίζει η ΓΣΕΕ λίγο πριν την 24ωρη απεργία στο εμπόριο, την οποία έχει προκηρύξει για την Κυριακή 7 Μαΐου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι η απόφαση να ανοίγουν τα καταστήματα 32 Κυριακές τον χρόνο «εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα» και εκτιμά ότι «είναι ηλίου φαεινότερον ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές».

Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές του κλάδου, τα αποτελέσματα του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα: πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων.

Σημειώνεται ότι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.