ΓΣΕΕ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Την στήριξή της στους εργαζόμενους της ΔΕΗ που πραγματοποιούν 48άωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Απριλίου, εκφράζει η ΓΣΕΕ. Η έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων γίνεται για να εκδηλωθεί έτσι η αντίδραση των εργαζομένων, ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προωθεί την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία.

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι πρόκειται για μονάδες «για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Η κυβέρνηση, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις, οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό».