ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου

Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, αποφάσισε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, ενάντια στην «αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης».

Η απόφαση ελήφθη μετά από ευρεία Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων καθώς και εκπροσώπων Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημονικών φορέων, την οποία πραγματοποίησε σήμερα η ΓΣΕΕ, «ώστε να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας αλλά και για να συντονίσει τον αγώνα στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στην πολιτική των μνημονίων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε αμέσως μετά, αποφάσισε:

1) την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας για τις 14 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

2) την πραγματοποίηση Πανεθνικής Δράσης σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική “στραγγαλίζει” ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.