Δεκτή η παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου από τον πρωθυπουργό

Δεκτή έκανε πριν λίγο ο πρωθυπουργός, Σλέξης Τσίπρας, την παραίτηση της αν. υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που ξέσπασε για το επίδομα ενοικίου που εισέπραττε.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του πρωθυπουργού καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου.

Νωρίτερα, η Ράνια Αντωνπούλου, σε δήλωσή της σημείωνε ότι έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων και δήλωνε πως παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού, ζητώντας οι πολίτες να την κρίνουν για το έργο της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8 είπε ότι «η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης».

Σε αυτό το κλίμα, εντείνονται και τα σενάρια για κυβερνητικό ανασχηματισμό.