Δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις και προτείνει διαβούλευση η Τράπεζα Πειραιώς

Περίοδο διαβούλευσης από τις 6 έως τις 20 Ιανουαρίου, χωρίς, όμως, να παίρνουν πίσω τις απολύσεις των 120 εργαζόμενων, ζήτησαν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετείχαν στην τριμερή συνάντηση που έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει πολλών εκτιμήσεων από την πλευρά σωματείων και συνδικαλιστών, η πρόταση της τράπεζας γίνεται για να πέσουν οι τόνοι και να θολώσουν τα νερά, αφού πλέον πολλοί από τους 120 εργαζόμενους, καθαρίστριες και φύλακες, υπό το φόβο της απόλυσης κινούνται στην κατεύθυνση της εθελούσιας αποχώρησης.

Μιλώντας στο asfalistiko.gr, συνδικαλιστές σημειώνουν ότι «πολλοί από τους υπό απόλυση εργαζόμενους προτιμούν να πάρουν μια αποζημίωση και να ενταχθούν στην εθελούσια, γιατί φοβούνται ότι στο τέλος θα τους μείνει μόνο η απόλυση».

Και συμπληρώνουν ότι η πρόταση της τράπεζας γίνεται υπό την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της διαβούλευσης θα έχουν αποχωρήσει με εθελούσια οι περισσότεροι εργαζόμενοι και θα έχει επιτευχθεί ένας διπλός στόχος: Και οι απολύσεις να γίνουν και μεγάλος θόρυβος να μην ξεσπάσει.

Η πρόταση της τράπεζας για διαβούλευση έγινε δεκτή από την πλευρά της ΟΤΟΕ, της οποίας αυτήν την ώρα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) απέρριψε την πρόταση της τράπεζας, ζήτησε να παρθούν πίσω οι απολύσεις και πρότεινε απεργία στις 27 Δεκεμβρίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που εκτιμούν ότι η αποδοχή της πρότασης από την πλευρά της ΟΤΟΕ, αποτελεί έναν ελιγμό, ο οποίος ουσιαστικά οδηγεί σε διαχείριση της ήττας.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, διευθυντής Αμοιβής της Εργασίας του υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συμμετείχε στην τριμερή ως υπηρεσιακός παράγοντας, χαρακτήρισε την εξέλιξη θετική και σημείωση ότι το υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Διαβάστε και: