Δεύτερη μέρα απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, τους εργαζόμενους στην υπηρεσία κόκκινων δανείων (RBU) σε νέα 24ωρη απεργία.

Ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ θέλει με τον τρόπο αυτό να πιέσει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση της Τράπεζας ώστε να μην κάνει πράξη την επιθυμία της να μεταφέρει 1.200 τραπεζοϋπαλλήλους σε ξένα funds.

Προηγήθηκε η χθεσινή 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε από την ΟΤΟΕ και είχε τη στήριξη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, για να ακολουθήσει σήμερα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Χθες η απεργία κρίθηκε επιτυχημένη, αλλά μένει να φανεί αν, τελικά, η διοίκηση της τράπεζας θα προχωρήσει και επίσημα σε αναδίπλωση.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι με τη μεταφορά τους θα είναι σαν να απολύονται και ακόμα χειρότερα θα πάψουν να θεωρούνται τραπεζοϋπάλληλοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για υποβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί πρωτοβουλία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στο νομό Αττικής και των Εργατικών Κέντρων Λάρισας, Πάτρας, Ιωαννίνων, Αγρινίου και Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο του RBU στη Λεωφόρο Μεσογείων στις 8:00 π.μ.