Διαξιφισμοί στη Βουλή για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ένταση και λεκτικοί διαξιφισμοί το πρωί στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτηση για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Κατσώτη για το μέλλον και την προοπτική των συγκεκριμένων θέσεων εργασίας και την ανάγκη μετατροπής τους από συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αφού υπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, ο υπουργός εσωτερικών αφού κατηγόρησε τον βουλευτή του ΚΚΕ για ανέξοδες υποσχέσεις και έλλειψη πληροφόρησης, αναφορικά με την παράταση του προγράμματος ώς τις 31/12/2019, επανέλαβε την πάγια -όπως είπε- θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την προσπάθεια, δηλαδή, να βρεθεί λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σκουρλέτης «Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Δεν θα πρέπει, εάν εφαρμόσουμε τη λύση που μας προτείνετε, την επόμενη μέρα αυτή να καταρρεύσει. Στόχος μας, η λύση που θα δοθεί να είναι στο σωστό χρόνο και μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για το λόγο αυτό», κατέληξε ο κ. Σουρλέτης, «ο μέχρι σήμερα διάλογος μεταξύ εργαζομένων και υπουργείου είναι εποικοδομητικός».

Δριμύτατη ήταν η απάντηση του κ. Χρήστου Κατσώτη ο οποίος τόνισε ότι και σε άλλη επίκαιρη ερώτηση τον Ιούνιο ο υπουργός απάντησε και τότε ότι σχεδιάζεται λύση για τους εργαζόμενους, η οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση με υποσχέσεις κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανέξοδη πολιτική υποσχέσεων, χωρίς διεξόδους και προοπτική διασφάλισης των μόνιμων και αναγκαίων θέσεων εργασίας στον νευραλγικό αυτό τομέα της υγείας που εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες ετησίως.

«Η κυβέρνηση σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσώτης, «κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, διαιωνίζοντας την ανασφάλειά τους στο εργασιακό δικαίωμα με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ επικαλούμενη το Σύνταγμα και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς επιτείνει την ανασφάλεια των ανθρώπων, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές. Ενόψει μάλιστα της 3ης αξιολόγησης θα μπει μεγαλύτερος φραγμός στα εργασιακά δικαιώματα με τα νέα μέτρα φωτιά για το συνδικαλισμό που προωθείτε», κατέληξε.