Δυναμικές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΗ – «Στρίμωξαν» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη

Με αλλεπάλληλες και μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη απαντούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στο ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, που τυπικά «έκλεισε» με την τεχνική συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο

Σήμερα το πρωί οργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας παλλαϊκό συλλαλητήριο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο στην Μεγαλόπολη την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Τρίπολη αιφνιδίασαν με την παρουσία τους και παρενέβησαν σε έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών σήμερα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και των περισσότερων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιφέρεια της Πελοποννήσου, η οποία λάμβανε χώρα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως δήλωσε ο Σαράντος Αλεξανδρής, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών Μεγαλόπολης, «η σύσκεψη αρχικά είχε προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο, με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών Κατρούγκαλου, Κοζομπόλη, Γκιόλα, Τσιόγκα και Παπαηλιού, όταν όμως αντιλήφθηκαν την παρουσία μας και την παρέμβασή μας, μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παντού θα τους ακολουθούμε, όσο επιμένουν στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ».

Μήνυμα στήριξης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και των τοπικών κοινωνιών της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, απέστειλε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής: «Χαιρετίζω και στηρίζω το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, που μάχονται ενάντια στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ. Η μαζική συμμετοχή του λαού και ο διαρκής αγώνας του ενάντια στην καταστροφική πολιτική του ξεπουλήματος της ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις και την υποταγή της κυβέρνησης, είναι ο μοναδικός δρόμος για την υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου, για την υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού».

«Το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα των τροϊκανών και των ελληνικών κυβερνήσεων», καταλήγει στο μήνυμά του ο Νίκος Χουντής.