Δώρο Πάσχα: Θα δοθεί στο σύνολό του μαζί με το επίδομα αδείας – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα το πάρουν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Θα δοθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα, αλλά εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών λόγω κορονοϊού αυτό μπορεί να γίνει μαζί με την καταβολή του επιδόματος αδείας, όταν δηλαδή οι μισθωτοί θα πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια, οπότε τότε θα εισπράξουν επιπλέον έναν ολόκληρο μισθό.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκαναν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης, παρουσιάζοντας το τρίτο «πακέτο» μέτρων την κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο σε όλους τους δικαιούχους μισθωτούς, προτρέποντας, μάλιστα, τους εργοδότες που έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλλουν νωρίτερα και όχι με το επίδομα αδείας.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι δώρο Πάσχα θα πάρουν και οι 108.000 δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στη ΓΓΠΠ, ως μια ελάχιστη επιβράβευση για τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού.