ΕΚΑ: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις 120 εργαζόμενων της Τράπεζας Πειραιώς

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, που με τα Σωματεία του χώρου παλεύουν ενάντια στις 120 απολύσεις φυλάκων και καθαριστριών, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Δεν είναι δυνατόν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ, «να αποδεχθούμε μια ανακεφαλαιοποιημένη Τράπεζα με χρήματα του ελληνικού λαού, να προχωράει στην ομαδική απόλυση 120 συναδέλφων, “πετώντας” τους στην ενοικίαση παραμονές Χριστουγέννων, αλλάζοντας συμβάσεις και δικαιώματα».

«Χέρι χέρι η κυβέρνηση με τους τραπεζίτες αμέσως μετά τα περί δίκαιης ανάπτυξης που συζήτησαν στην προχθεσινή τους συνάντηση προχωρούν στις απολύσεις, σε μια τράπεζα που δεν είχε, μέχρι πρόσφατα, πληρώσει χιλιάδες ώρες υπερωρίες, που αποτελούσε ρουσφετολογικό μηχανισμό όλων των κυβερνήσεων με τα θαλασσοδάνεια, και θυσιάζουν 120 φύλακες και καθαρίστριες για να είναι συνεπής στους δανειστές».

«Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξή τους! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας και να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε και: Αποκλεισμός της Τράπεζας Πειραιώς από 120 υπό απόλυση εργαζόμενους και σωματεία