ΕΚΑ: 24άωρη απεργία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα αντεργατικά μέτρα Βρούτση

Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του ΕΚΑ

Την προκήρυξη 24άωρης απεργίας για την άλλη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Πρόκειται για μια ακόμα δυναμική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που από την μία δίνει ‘γη και ύδωρ’ στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, ενώ παίζει το ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα προχωράει σε πρωτόγνωρες διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων, χτύπημα των ζωντανών γενικών συνελεύσεων, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι – χέρι με την καταστολή».

Στο ΕΚΑ αποφάσισαν ακόμα να συντάξουν υπόμνημα, με τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας, που θα εκφράζει την αντίθεση του συνδικάτου, αλλά και τις θέσεις του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο. Το υπόμνημα θα κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και θα κοινοποιηθεί προς τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ. Αν η κυβέρνηση καταθέσει νωρίτερα το νομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή, τότε το σωματείο, εξουσιοδοτεί την εκτελεστική επιτροπή να επισπεύσει την πραγματοποίηση της απεργίας. Ήδη πάντως έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 το πρωί, να διοργανωθεί συγκέντρωση του ΕΚΑ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.