ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 3,6% αυξήθηκαν το 2016 οι γιατροί στη χώρα μας

Αύξηση 3,6% σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ιατρών στους συλλόγους τους στη χώρα το 2016 σε σχέση με το 2015 και ανέρχονται σε 70.964 άτομα.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των ιατρών και των οδοντιάτρων.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των ιατρών παρατηρήθηκε στη Δυτική Μακεδονία κατά 7,4%. Αντίθετα, στο Νότιο Αιγαίο υπήρξε η μεγαλύτερη μείωση, κατά 3,4%. Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών ιατρών παρουσιάζει αύξηση κατά 0,7 % και των γυναικών κατά 7,7%.

Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι σημαντικότερες αριθμητικά στο σύνολο της χώρας είναι οι αυτές της Γενικής Ιατρικής, Καρδιολογίας, Μαιευτικής- Γυναικολογίας, Βιοπαθολογίας, Παθολογίας και Παιδιατρικής.

Όσον αφορά στους οδοντίατρους, ο συνολικός αριθμός τους παρουσιάζει μείωση τα τελευταία έτη και οι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους τους ανήλθαν σε 13.225 άτομα το 2016, παρουσιάζοντας μείωση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στη Στερεά Ελλάδα κατά 10,3% και στη Δυτική Μακεδονία κατά 2,6%, ενώ μεγαλύτερη μείωση υπήρξε στα Ιόνια Νησιά και στην Ήπειρο κατά 5,6 % και 3,1%, αντίστοιχα.

Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών παρουσιάζει μείωση 2,6%, ενώ ο αριθμός των γυναικών παρουσιάζει αύξηση 1,6%.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ