Εμποροϋπάλληλοι Αθήνας : Δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει εορτών

φωτό αρχείου -πηγή: asfalistiko.gr

«Οργανώνουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Περνάμε στην αντεπίθεση». Με αυτό το σύνθημα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενόψει του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε εργασιακούς χώρους από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο νιώθουμε στο πετσί μας τη “δίκαιη ανάπτυξη” που διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, με τα ωράρια εξόντωσης ενόψει εορτών, δουλειά τις Κυριακές, τις αργίες χωρίς ρεπό, ασταμάτητα, χωρίς δικαιώματα. Μας στερούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειές μας.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη, όπως αυτή εκφράστηκε και θα συνεχίσει να εκφράζεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη, στο McArthurGlen, Smart Park, τα καταστήματα της Μarket Ιn, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να ανοίξει τα καταστήματα εκεί 26 Δεκέμβρη και 2 Γενάρη.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε, αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του εξαγγέλλοντας πανελλαδική απεργία του κλάδου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου στην πλατεία Μητροπόλεως.