Επίθεση από το υπουργείο Εργασίας σε Ν.Δ. και ΣΕΒ

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εργασίας στις σημερινές επικρίσεις που ακούστηκαν από Ν.Δ. και ΣΕΒ για το νομοσχέδιο που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο φιλικός της Τύπος, επιχειρούν ματαίως να δημιουργήσουν υποστυλώματα στο αντιπολιτευτικό αφήγημα της Ν.Δ. που καταρρέει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αρχικά, η Ν.Δ. θεωρώντας αμετάκλητη την απομείωση της προσωπικής διαφοράς το 2019, λοιδορούσε κάθε ενδεχόμενο αποτροπής της από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια θύμωσε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποτροπής του μέτρου και τους έκανε συστάσεις να είναι πιο προσεκτικοί», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο του υπ. Εργφασίας μπήκε και ο ΣΕΒ, με την ανακοίνωση να τονίζει ότι «στην ίδια γραμμή της “αναγκαιότητας” του μέτρου και ο ΣΕΒ, ταυτιζόμενος απροκάλυπτα με τη Ν.Δ. στην κοινή τους ατζέντα, κινδυνολογούσε πριν λίγες μέρες ότι η μη εφαρμογή του θα προκαλούσε “δυσπιστία” στις αγορές. Σήμερα υποστηρίζουν ότι η μη απομείωση της προσωπικής διαφοράς απειλεί τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ανατρέπει την αναλογιστική προοπτική του».

«Τόσο είναι το άγχος για την κατάρρευση του αντιπολιτευτικού τους αφηγήματος. Για το άγχος αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ως προς την αγωνία τους για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ας μην ανησυχούν. Το στοίχημα αυτό το έχει ήδη, εν έτει 2018, κερδίσει αυτή η κυβέρνηση. Όπως έχει, επίσης, αποδείξει ότι κάνει κάθε τι που περνά από το χέρι της για την προστασία και τη στήριξη των συνταξιούχων. Γι’ αυτό μάλλον και η τόση ανησυχία τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.