Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Βύρωνα

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι επί δύο μήνες απλήρωτοι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βύρωνα, απαιτώντας την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βύρωνα, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, απευθύνονται και εξυπηρετούνται ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, όπως άνεργοι, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού κλπ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, «παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου, τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 10/9, το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται. Ο λόγος που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία είναι ότι με ευθύνη της Δημοτικής αρχής δεν ενημερώθηκε-προωθήθηκε έγκαιρα ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας».

Στη δήλωση που κατατέθηκε στο δήμαρχο Βύρωνα κ. Κατωπόδη για την επίσχεση εργασίας μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και δεν μπορούμε να μην διεκδικήσουμε την καταβολή της μισθοδοσίας μας, που αποτελεί για εμάς προϋπόθεση για να έχουμε μια αξιοπρεπή προσωπική και οικογενειακή διαβίωση. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίσχεση εργασίας, ώσπου να εκπληρώσετε την υποχρέωσή σας και να μας καταβάλλεται άμεσα την μισθοδοσία των δυο μηνών που οφείλετε στον κάθε εργαζόμενο από εμάς».

«Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Θεωρούμε ότι δεν θα προβεί σε ενέργειες που θα δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Καλούμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών να παρέμβουν ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Να δώσουν τη δυνατότητα στους δήμους να καταβάλουν τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους από χρήματα των δήμων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου, η οποία καταλήγει: «Κατανοούμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους δημότες που εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κέντρο Κοινότητας. Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημά μας».