Εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ: Στις 8 Οκτωβρίου ξεκινά, τελικά, η υποβολή αιτήσεων – Ποσά και δικαιούχοι

Με επίσημη ανακοίνωσή του σήμερα ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι, τελικά, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα ξεκινά τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στις 8 το πρωί και όχι στις 2 Οκτωβρίου, όπως προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο και σωστά γράφτηκε χτες στο asfalistiko.gr.

Το απόσπασμα της χτεσινής εγκυκλίου που δημοσιεύσαμε, το οποίο σαφώς αναφέρει ότι οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα ξεκινούν στις 2 Οκτωβρίου

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι –για λόγους που προφανώς αφορούν τον Οργανισμό- η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2018).

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ θα αρχίσει την 8/10/2018.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι  εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της ΓΓΠΣ και του υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, από 10/9/2018 έως 30/11/2018.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο για το εποχικό βοήθημα με τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα ποσά.