Εργαζόμενοι δημόσιας υπηρεσίας πληρώνουν απ’ την τσέπη τους την καθαριότητα!

Το χέρι στην τσέπη βάζουν οι εργαζόμενοι σε δημόσια υπηρεσία για να πληρώσουν την καθαριότητα του χώρου που δουλεύουν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί ανθυγιεινές συνθήκες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους πολίτες.

Η καταγγελία προέρχεται από το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), οι οποίοι με επιστολή τους προς την αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθήνας, Χρήστο Καπάταη, τονίζουν ότι «συνεχίζεται το χρόνιο πρόβλημα από την έλλειψη καθαριότητας σε πολλές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η χρόνια έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων έχει δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργεί ανθυγιεινές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες, που προσέρχονται στα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής».

Και συνεχίζουν: «ανάμεσα στις υπηρεσίες, που κρατάει χρόνια αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι και οι υπηρεσίες του Νότιου Τομέα, που στεγάζονται στην Καλλιθέα, επί της Ελ. Βενιζέλου 283. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, ούτε δέχονται να την συγκαλύπτουν βάζοντας το χέρι στην τσέπη και με πεντάευρα ή δεκάευρα να πληρώνουν από την τσέπη τους κάποιον άνθρωπο για να καθαρίζει ή να παίζουν οι ίδιοι χρόνια τώρα και το ρόλο του καθαριστή».

Στη συνέχεια κάνουν αναφορά στις πληροφορίες που αιωρούνται ότι οι υπηρεσίες θα μετακομίσουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στον Φαληρικό όρμο, σημειώνοντας ότι «δεν σημαίνουν ότι αυτόματα θα λυθούν και τα προβλήματα καθαριότητας στους χώρους αυτούς.

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες αυτές παραμένουν έωλες, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για:

το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και σε ποιο συγκεκριμένο χώρο, εάν οι συγκεκριμένοι χώροι, που θα διατεθούν στις υπηρεσίες έχουν επαρκή φυσικό φωτισμό, εξαερισμό κ.λπ.,

πόσα χρόνια θα μείνουν οι υπηρεσίες στα κτήρια αυτά, και

αν έχει εκπονηθεί αρχιτεκτονική μελέτη για την διαμόρφωση των χώρων της κάθε υπηρεσίας (αριθμός υπαλλήλων, απαιτούμενα τετραγωνικά, βοηθητικοί χώροι, αποθηκευτικοί, χώροι αρχείων κ.λπ)».

Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητούν επιτακτικά από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη «να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του Νότιου Τομέα και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα».