Εργασιακό νομοσχέδιο: Στο «γύψο» οι απεργίες, με… υπογραφή Βρούτση

Μέλη του ΠΑΜΕ γράφουν συνθήματα στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017. Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου. Το ΠΑΜΕ λίγο πριν είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη σήμερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα, αναμένεται να έχει συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στο συνδικαλιστικό πεδίο. Ένα πεδίο που ο Γιάννης Βρούτσης ήθελε να παρέμβει ήδη από την πρώτη «θητεία» του ως υπουργός Εργασίας, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα, φαίνεται ότι, ελέω υγειονομικής κρίσης, υπάρχει το «πρόσφορο έδαφος» για να γίνουν παρεμβάσεις που στην ουσία τους, αλλάζουν εντελώς το συνδικαλισμό στη χώρα, με σαρωτικές αλλαγές ειδικά στο σκέλος των απεργιών! Ουσιαστικά πρόκειται για το δεύτερο «νομοθετικό χτύπημα» στα δικαιώματα ενός κλάδου. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση, με νομοθετική διάταξη, στο δικαίωμα των συνταξιούχων να διεκδικούν με αγωγές, τα αναδρομικά που τους οφείλονται…

Ας δούμε πιο αναλυτικά, όλες τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας:

  • Περιορισμός νομικής προστασίας: Μειώνεται ο αριθμός των μελών της διοίκησης μίας συνδικαλιστικής οργάνωσης που προστατεύονται νομικά.
  • Απόλυση συνδικαλιστή: Θα προστεθεί στους όρους απόλυσης συνδικαλιστή και η υποβολή μήνυσης σε βάρος του, αλλά και η παρεμπόδιση συναδέλφων του που επιθυμούν να εργαστούν.
  • Αποζημίωση εργοδότη: Θα παρέχεται η δυνατότητα στον εργοδότη να διεκδικήσει αποζημίωση σε περίπτωση που μια κινητοποίηση κριθεί παράνομη, καταχρηστική ή και τα δύο.
  • Ενημέρωση εργοδότη: Θα απαιτείται η έγκαιρη ενημέρωση της εργοδοτικής πλευράς σχετικά με το προσωπικό ασφαλείας και τα αιτήματα της κινητοποίησης.
  • Προσωπικό ασφαλείας: Θα πρέπει να καθορίζεται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων, που θα απασχολούνται ως προσωπικό ασφαλείας κατά την διάρκεια απεργιών, όχι μόνο στον δημόσιο τομέα (όπως προβλέπεται σήμερα) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Λήψη απόφασης: Θα υπάρχει συνδυασμός ανάμεσα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και στην παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση, προκειμένου η απόφαση για την πραγματοποίηση απεργίας να είναι έγκυρη.