ΕΥΔΑΠ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Φωτό αρχείου / asfalistiko.gr

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η 24ωρη απεργία που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιουνίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ.

Η Ομοσπονδία έλαβε ομόφωνα την σχετική απόφαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού, αλλά και του υπουργείου Μεταφορών να προωθήσουν την ιδιωτικοίηση, μέσω ΣΔΙΤ, του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήμστος (ΕΥΣ) της Εταρίας.

Η απεργία θα συνοδευτεί από περιφρούρηση των κτιρίων του Περισσού και Λαοδικείας. Την ίδια ημέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο υπουργείο Υποδοχμών και Μεταφορών στο Χολαργό και θα επιδοθεί ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Οι εργαζόμενοι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ που βάζει εμπόδιο στη διαδικασία, δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν και συνέντευξη τύπου, στην οποία θα εκθέσουν αναλυτικά τις απόψεις τους επί του θέματος.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση προς όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και προς όλες τις διοικήσεις των περιφερειών και των δήμων στη δυτική Ελλάδα, στην Στερεά  Ελλάδα, στην Εύβοια και στην Αττική, έτσι ώστε να τονιστεί η επιχειρηματολογία των εργαζομένων ενάντια στις προωθούμενες πρωτοβουλίες.

Σε ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν το πόσο υγιής επιχείρηση είναι η ΕΥΔΑΠ, πόσο ποιοτικό είναι το νερό που προσφέρει στους κατοίκους και πόσο χαμηλή είναι η τιμολόγησή του. Εκτιμούν ότι εάν περάσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, τότε θα υπάρξει όπως λένε «με μαθηματική ακρίβεια απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, αύξηση της τιμής του νερού (διεθνής εμπειρία), αύξηση της επισφάλειας στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγία μεταφοράς νερού και αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον», για όσους δουλεύουν στην επιχείρηση.