Ε. Τσακαλώτος: Ποιοι και με ποια κριτήρια θα ωφεληθούν από το κοινωνικό μέρισμα

Στα κριτήρια βάσει των οποίων θα διατεθεί το φετινό κοινωνικό μέρισμα, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Τσακαλώτος, η συζήτηση με την τρόικα για την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. «Αυτό που είμαι σε θέση να σας πω από τώρα», σημειώνει ο υπουργός, «είναι ότι το κομμάτι για κοινωνικούς σκοπούς θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από πέρυσι, προσθέτοντας ότι «θα επηρεάσει πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο θα πιάσει και πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης. Αθροιστικά, όπως έχω ξαναπεί, το σύνολο των παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς θα είναι διπλάσιο του περσινού».

Επιπλέον ο κ. Τσκαλώτος, επισήμανε ότι ένα κομμάτι από το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για το περίφημο «μαξιλάρι ασφαλείας», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις που έχουν σημασία για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική μας ισορροπία και τη δημιουργία αποθεμάτων για να είμαστε έτοιμοι για την έξοδο τον Αύγουστο του 2018».