Ηλιόπουλος: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στα εργασιακά είναι μνημόνιο και πάλι μνημόνιο

«Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στα εργασιακά είναι μνημόνιο, μνημόνιο και πάλι μνημόνιο», ανέφερε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Ν.Δ. μας είπε ότι επί των ημερών της μειώθηκε η ανεργία επειδή έγιναν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όμως στις οποίες αναφέρεται η Ν.Δ., ήταν η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και κατά 32% στους νέους, και το να γίνουν πιο εύκολα οι απολύσεις», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και προσέθεσε πως «όταν η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι έκανε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έτσι έπεσε η ανεργία, στην πραγματικότητα λέει ποιο είναι το πρόγραμμά της την επόμενη ημέρα στα εργασιακά. Και το πρόγραμμα της Ν.Δ. την επόμενη ημέρα στα εργασιακά είναι πως αν δεν υπήρχε μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Ο υφυπουργός σχολιάζοντας κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν οι ομαδικές απολύσεις, είπε ότι οι πραγματικές ομαδικές απολύσεις που ευτυχώς δεν προχώρησαν ήταν οι 15.000 που θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσίους υπαλλήλους. Πολύ κοντά, δε, σε ομαδικές απολύσεις ήταν όλα όσα έγιναν με τους καθηγητές στα Τεχνικά Λύκεια, με τις καθαρίστριες, όλα όσα έγιναν σε μια σειρά κλάδους, όπως ο κλάδος των γιατρών για τους οποίους η Ν.Δ. πιστεύει ότι περισσεύουν.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και σε όσα λέει η Ν.Δ. για τις μειώσεις στις συντάξεις. «Η Ν.Δ. χαρακτηρίζει προσαρμογές τις 11 μειώσεις στις συντάξεις. Προσαρμογές ήταν οι μειώσεις, για τον κ. Βρούτση, που έκαναν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Και ήρθαν εδώ σήμερα να κάνουν ένα επικοινωνιακό σόου με τις συντάξεις, αλλά όταν το ΔΝΤ πρόβαλε βέτο στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και η κυβέρνηση έλεγε πως δεν ήταν απαραίτητα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά αυτά τα μέτρα, η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε πως τα νούμερα δεν βγαίνουν και χρειάζονται μέτρα».

Για την αδήλωτη εργασία, ο κ. Ηλιόπουλος παρατήρησε ότι επί Ν.Δ. κατάργησε 209 θέσεις στην επιθεώρηση εργασίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη μάχη για την αδήλωτη εργασία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ