Ηράκλειο: Έβγαλε όπλο στον υπάλληλό του επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα και ασφάλιση!

Μόλις δυο μέρες μετά την καταγγελία μαθητευόμενου σε κουζίνα εστιατορίου στην Κέρκυρα, ένα νέο περιστατικό, στο Ηράκλειο της Κρήτης αυτή τη φορά, έρχεται να αναδείξει τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στο χώρο του επισιτισμού.

Σήμερα, λοιπόν, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου, προχώρησαν σε μια απίστευτη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για περιστατικό απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά, «εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Άμεσα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού, Μιχάλη Ριζικιανάκη, πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.