Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις συλλήψεις και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Καρυπίδης

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «στέκεται στο πλάι των εργαζομένων της εταιρείας Καρυπίδης στα Γιάννενα και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον πολύμηνο αγώνα τους για να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

«Καταδικάζουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση, «τις συλλήψεις εργαζομένων και αλληλέγγυων που έγιναν στις 29/11/2017 έξω από το Market in, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στο κατάστημα, που είχε προκηρυχθεί για συμπαράσταση στις προηγούμενες συλλήψεις εργαζομένων. Το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας στα Γιάννενα, απέναντι στην αντίσταση των εργαζομένων για την προστασία της δουλειάς τους και της ίδιας τους της ζωής είναι στενά συνδεδεμένο και καλύπτεται από την προστασία που παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ασυδοσία του κεφαλαίου, που δρα με μοναδικό οδηγό την αύξηση της κερδοφορίας του».

«Αυτή είναι ή “δίκαιη ανάπτυξη” που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση. Βία και συλλήψεις αγωνιζόμενων εργαζομένων, απλήρωτα μεροκάματα, απολύσεις. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους, ενωμένους και αποφασισμένους να δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», καταλήγει η ανακοίνωση.