Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου

Τη συμμετοχή της στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου, επικύρωσε η ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Διευκρινίζεται ότι η ημερομηνία θα τροποποιηθεί άμεσα εάν η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. Κάτι ανάλογο άλλωστε έχει αποφασίσει και η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση υπέγραψε με τους θεσμούς ένα 4ο μνημόνιο, «ύστερα από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση «πετσοκόβει για μια ακόμα φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμα μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.

Παίρνει μέτρα 447 εκατ. ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση».