«Η ΒΙΟΜΕ δεν πωλείται – Μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό και τα σχέδια κράτους-εργοδοσίας»

Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι στη συνεταιριστική ΒΙΟΜΕ εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την εξέλιξη της εργασιακής τους επιβίωσης που εδώ και περίπου έξι χρόνια παλεύουν να διατηρήσουν, σε ένα εργοστάσιο, που οι ιδιοκτήτες επιχειρηματίες «παράτησαν» στη μοίρα του, και καταγγέλλουν τον στοχευμένο σχεδιασμό κράτους και εργοδοσίας για διάλυσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «υπάρχουν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας. Κρατικές υπηρεσίες και δημόσιοι οργανισμοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει», τονίζουν και προτείνουν «να δημευτεί ακίνητη και κινητή περιουσία των ιδιοκτητών. Να παραχωρηθούν ή να νοικιαστούν τα ακίνητα στην συνεργατική των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας (αποδεδειγμένα, άλλωστε, η συνεργατική δείχνει αυξητικές τάσεις απασχόλησης), όπως επίσης, το ακίνητο που έχει ήδη δεσμευτεί να δημευτεί και να παραχωρηθεί στη συνεργατική για να περάσουμε άμεσα σε κανονική λειτουργία με όσα απαιτούνται για την πλήρη νομιμοποίηση».

Και η ανακοίνωσή τους καταλήγει: «Αυτά παλεύουμε τόσα χρόνια τώρα. Οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κάνει αυτά που έχουν υποσχεθεί. Δεν έχουν καταθέσει και καμία πρόταση που να στοιχειοθετείται νομικά, άσχετα με ισχυρισμούς μελών πολιτικών παρατάξεων που τους στηρίζουν. Όσα ισχυρίζονται είναι απλά αποπροσανατολισμός και πολιτική παραφιλολογία που απλά δεν ισχύουν.

Εμείς ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας σε αυτόν τον αγώνα, γιατί αφορά τη δυνατότητα όλων των εργαζομένων να πάρουν την οικονομία και ολόκληρη τη ζωή στα χέρια τους. Απαντάμε: “Αφού δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς”. Με την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης και της κοινωνίας για να επιβάλουμε τα δικά μας θέλω ακόμη και με το δικό τους αστικό δίκαιο!».