Η ΓΣΕΕ επιτίθεται στον Σπίρτζη και στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΟΣΥ

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους στην ΟΣΥ Α.Ε. εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι «βρίσκονται στο στόχαστρο του υπουργού Μεταφορών, επειδή έπραξαν το αυτονόητο. Μίλησαν για τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις στον κλάδο τους».

«Η τακτική της κατασυκοφάντησης και της σπίλωσης των εργαζομένων, ακολουθείται με ευλάβεια από τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος επιχειρεί να διαβάλλει τώρα τους εργαζόμενους στις Οδικές Συγκοινωνίες μετά τους συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην ΣΤΑΣΥ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ότι «η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων οι οποίοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και κατ’ επέκταση, αξιόπιστες, ασφαλείς, φθηνές και δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Στήριξη και από το ΕΚΑ

Με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην ΟΣΥ Α.Ε. «που βρίσκονται, και αυτοί με τη σειρά τους, αντιμέτωποι με την «εκστρατεία» κατασυκοφάντησης που ξεκίνησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μετά τους συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΣΤΑΣΥ, οι συνάδελφοι στην ΟΣΥ απειλούνται γιατί τόλμησαν να επισημάνουν τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες στον κλάδο τους».

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους συναδέλφους που ζητούν το αυτονόητο ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να εξυπηρετήσουν και το επιβατικό κοινό. Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν επιτέλους προσλήψεις τόσο τεχνικού προσωπικού όσο και οδηγών ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.

Απαιτούμε σταθερή κρατική χρηματοδότηση με κοινωνικό ρόλο και χαρακτήρα και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει σχέδια ιδιωτικοποίησης των Αστικών Συγκοινωνιών».

Επίθεση και από την Ενότητα

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα, η οποία υπογρμμίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μεθοδικότητα και προκλητικό τρόπο οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες στην πλήρη οικονομική κατάρρευση με στόχο την εκποίηση των υποδομών τους. Με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι μπορεί να δικαιολογήσει την πολιτική της απόφαση, δηλαδή “προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών” κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνεδρίασης που είχε η Ενότητα με τα στελέχη της στις αστικές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ)».