Η ΓΣΕΕ ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας για τη Μάνδρα

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το θάνατο 15 συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο».

«Είναι αδιανόητο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εν έτει 2017, άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα στην ουσία, άναρχων αδειοδοτήσεων και αυθαιρεσιών στο οικιστικό περιβάλλον. Οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες και το πρόβλημα διαχρονικό, τα αποτελέσματα του οποίου κόστισαν για ακόμη μία φορά δυστυχώς, ανθρώπινες ζωές. Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών για το θάνατο των 15 συνανθρώπων μας αλλά και την αποζημίωση όλων εκείνων που είδαν μέσα σε λίγες ώρες να χάνονται οι περιουσίες τους και να μένουν στο δρόμο».

Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ, σημειώνει ότι «το υπουργείο Εργασίας, πρέπει να λάβει την απαραίτητη μέριμνα για τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων περιοχών που δεν μπόρεσαν να εργαστούν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετακυλιστεί το πρόβλημα στους υπαλλήλους των επιχειρήσεων. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους επιβάλλεται η άμεση κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός τους. Για το σκοπό αυτό η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, το οποίο και πρέπει να εξετάσει το ζήτημα διεξοδικά».

«Οι ευθύνες για την τραγωδία στη Δυτική Αττική, πρέπει να αποδοθούν άμεσα και επιτέλους να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση.