ΓΣΕΕ και ΕΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό που απεργούν τη Δευτέρα

Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ βρίσκονται στο πλευρό του Σωματείου των Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), το οποίο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

«Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «δίνουν αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες και το οποίο έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αλλά και ακινητοποιημένους συρμούς λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι 19 συρμοί του ΜΕΤΡΟ από το σύνολο των 60 είναι αυτή τη στιγμή ακινητοποιημένοι, με τον κίνδυνο τα δρομολόγια σε σύντομο διάστημα να μειωθούν ακόμη περισσότερο».

«Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, με σοβαρές επιπτώσεις για το επιβατικό κοινό, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, γεγονός που καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων αρνείται το διάλογο, επιχειρώντας να αποδώσει τις κινητοποιήσεις σε κομματικές κατευθύνσεις, κάτι που είναι ψευδές και συκοφαντικό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του «στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στο μετρό που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Η επικείμενη ένταξή τους στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων θα σημάνει την περαιτέρω απαξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών που προωθεί η Κυβέρνηση».

«Ήδη το μειωμένο προσωπικό και οι ακινητοποιημένοι συρμοί λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, έχουν αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών. Το ΕΚΑ καλεί τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου της Αθήνας να στηρίξουν την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) για τη Δευτέρα 14 Μαΐου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΑ.