Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των σιδηροδρομικών που αντιδρούν στο ξεπούλημα

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η οποία προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα σε τρίωρες στάσεις εργασίας και την Τρίτη σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης να πουλήσει αντί πινακίου φακής, τον ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο της χώρας μας, στον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο».

Όπως τονίζεται από τη ΓΣΕΕ, «μετά την οριστική πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τώρα το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και στην πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, οδηγώντας στην ουσία τον ιταλικό κρατικό σιδηρόδρομο να έχει το μονοπώλιο στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τους εργαζόμενους».

«Εκτός από την εκποίηση του δημοσίου πλούτου που αποτελεί μείζον θέμα, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το τίμημα αγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και του ποσού που αναμένεται να αγοραστεί η ΕΕΣΣΤΥ, η πώληση είναι επιζήμια και για το ελληνικό δημόσιο. Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για ενιαίο, σύγχρονο και δημόσιο σιδηρόδρομο. Ένα σιδηρόδρομο στον οποίο θα διασφαλίζεται το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και στον οποίο θα έχουν όλοι πρόσβαση με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε και: Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τρίτη στα τρένα