Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για απόλυση συνδικαλίστριας!

Σε μια ασυνήθιστη, είναι η αλήθεια, καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), καταγγέλλοντας «την πρωτοφανή για τα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόφαση, που έλαβε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου (Ε.Κ.) Κομοτηνής και ο πρόεδρός του, Π. Μαγαλιός, στις 13/2/2012, να προχωρήσει στην απόλυση της εργαζόμενης επί 18 συνεχή χρόνια σε αυτό, Ρυίας Πατσατζή».

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «η εργαζόμενη, η οποία  είναι ταυτόχρονα και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. με την παράταξη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης (ΑΣΠ), αλλά και πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει στοχοποιηθεί, διότι “τόλμησε” να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία του Ε.Κ.».

«Μάλιστα», συνεχίζει η καταγγελία της ΟΙΥΕ, «για ν’ αποφύγει ο πρόεδρος του Ε.Κ. Κομοτηνής να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και ο ίδιος έχει μηνύσει την εργαζόμενη για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, κατασκεύασε μια “πειθαρχική επιτροπή”, καταστρατηγώντας το ίδιο καταστατικό του Ε.Κ., το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.  Σε αυτήν την “επιτροπή” τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την δική του παράταξη. Η επιτροπή αυτή ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία. Η πρωτοφανής αυτή “μονοπαραταξιακή” απόφαση, ελήφθη τελικά  παρά το γεγονός ότι με αυτήν διαφώνησαν απόλυτα τόσο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όσο και της ΕΣΠ, καθώς δεν νομιμοποίησαν αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία».

«Τέτοιου είδους ενέργειες αμαυρώνουν κυριολεκτικά τόσο την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των συνδικαλιστών. Είναι απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να απολύει τους δικούς της εργαζόμενους, πολύ δε περισσότερο να εμφανίζεται συνδικαλιστής να απολύει συνδικαλιστή, χωρίς καν να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν. 1264/82!. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, ούτε ο πιο στυγνός εργοδότης δεν ακολουθεί αυτή την τακτική, κυρίως όταν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον εργαζόμενο, όπως στην αναφερόμενη περίπτωση, η οποία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την απόλυση ως εντελώς παράνομη και  καταχρηστική, ζητάμε την άμεση ανάκλησή της και την άμεση παρέμβαση της ΓΣΕΕ. Δηλώνουμε τέλος ότι θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο σε τέτοιου είδους πρακτικές, που εκθέτουν το Εργατικό κίνημα ανεπανόρθωτα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.