Η προστασία των εργαζομένων του ΔΟΛ στόχος του υπ. Εργασίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η νομική υπηρεσία του υπ. Εργασίας, προκειμένου να τεκμηριωθεί πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στόχος, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, η ενεργός παρουσία της Πολιτείας για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος παραδέχεται (βλ. σημερινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο») ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται τελευταίοι στη λίστα των… υποχρεώσεων σε περιπτώσεις διαδοχής.

Αντιστοίχως και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος του Πήγασου, η άποψη του Γ.Γ. κινείται σε παρόμοιο πλαίσιο. Τη στιγμή που κυκλοφορεί η φήμη ότι οι τράπεζες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταγγείλουν τα δάνεια της επιχείρησης, ο κ. Νεφελούδης, που συμμετείχε προ ημερών σε τριμερή συνάντηση με εργαζόμενους και εργοδότες της εταιρίας, επισήμανε ότι έχει συμφωνηθεί το πλάνο καταβολής των δεδουλευμένων. Την τήρησή του θα πρέπει όμως να ελέγχει το υπ. Εργασίας.