Η τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε απολύσεις!

Σάλο στον κλάδο των τραπεζών έχει προκαλέσει η πρόθεση της Πειραιώς να απολύσει 24 εργαζόμενους. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας και στο προεδρείο της ΟΤΟΕ, έγιναν γνωστές οι προθέσεις για να προχωρήσουν οι απολύσεις. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ανέρχονται σε 150 οι εργαζόμενοι που δεν μεταφέρθηκαν στον έτερο φορέα που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Αυτό «μεταφράζεται» ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, μπαίνουν στην «πρώτη γραμμή» για να απολυθούν από την Τράπεζα…

Η ΟΤΟΕ έχει αντιδράσει έντονα και ζητάει επίσημα από την Τράπεζα να ανακαλέσει τις απολύσεις. Για το θέμα έχει ζητήσει, επίσης, και την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την διοίκηση της Τράπεζας. Για τον ίδιο λόγο, προγραμματίστηκαν για σήμερα σειρά συναντήσεων και επαφών, ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και σε εκπροσώπους των κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που θα γίνουν στη Βουλή, έχουν ως εξής:

  • Στις 11.30 με την εκπρόσωπο και υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά θέματα, Έφη Αχτσιόγλου.
  • Στις 12.15 με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
  • Στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Επίσης, την Τετάρτη, 4/12/2019 και ώρα 13.00 θα γίνει συνάντηση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργο Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος.

Ήδη πάντως, η κ. Αχτσιόγλου με χθεσινή δήλωσή της κάνει λόγο για εξαπάτηση της Τράπεζας με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και του Γιάννη Βρούτση. Ζητάει από την τράπεζα να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με τους εργαζόμενους και να ανακαλέσει τις απολύσεις.