Θερμά συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην οικογένεια του αδικοχαμένου υπαλλήλου καθαριότητας στο Δήμο Κορωπίου

Τη θλίψη του για τον άδικο χαμό του 45χρονου δημοτικού υπαλλήλου Κρωπίας, που άφησε την τελευταία του πνοή από αλλεργικό σοκ το οποίο υπέστη μετά από τσίμπημα σφήκας την ώρα που εργαζόταν, εκφράζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης.
Αφού απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να λάβουν δραστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτικών υπαλλήλων.
«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το 2018 να μην προστατεύονται επαρκώς και να μην τους παρέχονται τα αναγκαία προληπτικά μέτρα τα οποία θα εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τόσο στους εργαζόμενους στα τμήματα καθαριότητας, όσο και στο σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων που απασχολούνται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες» τονίζει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια κάνει αναφορά στις καταγγελίες δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με τις οποίες ο συνάνθρωπός μας θα είχε σωθεί αν η περιοχή των Μεσογείων είχε επαρκή αριθμό ασθενοφόρων.
«Είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή. Θα πρέπει άμεσα να συσταθεί μια Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή και αντιπροσώπου της ΚΕΔΕ και να καταρτιστεί συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Η ΚΕΔΕ είναι διατεθειμένη για πολλοστή φορά να καταθέσει τις προτάσεις της γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα» καταλήγει.