Κάνουν τον… Κινέζο για τις μετατάξεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Πιέζουν απειλητικά πλέον οι προθεσμίες για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τις μετατάξεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, με την προθεσμία ειδικά για τον ΟΛΠ να λήγει στις 31/12/2017.

Με το νόμο Ν. 4404/2016 που αφορά την παραχώρηση της πλειοψηφίας του μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco ψηφίστηκε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να μεταταχτούν στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), «η διάταξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνολικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και Ομοσπονδίας για την εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη διάταξη νόμου προβλέπει την έκδοση δύο ΚΥΑ και ορίζει καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων για μεν τον ΟΛΠ 31/12/2017 και για τον ΟΛΘ 31/12/2018».

Όπως σημειώνει η ΟΜΥΛΕ, εκφράζοντας της αγωνία των εργαζομένων, «παρά τις συνεχείς συναντήσεις διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ναυτιλίας και τις δεσμεύσεις για έκδοση των ΚΥΑ υπάρχει συνεχής αναβλητικότητα. Το γεγονός έχει δημιουργήσει ανησυχία στους εργαζομένους, οι οποίοι εξετάζουν ως εργασιακή διασφάλισή τους την δυνατότητα μετάταξης. Η κωλυσιεργία αυτή μάλιστα δίνει την δυνατότητα για σκέψεις περί εμπαιγμού».

Η Ομοσπονδία ζητά άμεσα συνάντηση με την υπουργό Κ. Γεροβασίλη, προκειμένου να δοθεί λύση και καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας «να αναλάβει τις ευθύνες του ως αρμόδιο υπουργείο και συνολικά την κυβέρνηση να υλοποιήσει την διάταξη που η ίδια ψήφισε».