Καθαρίστριες Δρομοκαΐτειου: Έξω από το υπ. Υγείας θα διανυκτερεύσουν την Πέμπτη

Συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και διανυκτέρευσή τους έξω από το υπουργείο, έχει αποφασίσει το σωματείο εργαζομένων, αντιδρώντας στην επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου, «κάθε ημέρα στη Βουλή με τροπολογίες που ψηφίζονται νύκτα η κυβέρνηση τακτοποιεί υμετέρους. Δεν βρίσκει όμως καμία αναγκαιότητα να ρυθμίσει το μείζον πρόβλημα των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας που λήγουν οι συμβάσεις τέλος Αυγούστου και απολύονται».

«Ούτε στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν δεν νοιάζονται να δώσουν λύση. Παρότι αίτημα είναι η μονιμοποίηση, ζητήσαμε επανειλημμένα από την κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό ανά ΥΠΕ. Η κυβέρνηση σιωπά. Προκηρύσσει ξεχωριστούς διαγωνισμούς ανά Νοσοκομείο για να εγκλωβίσει χιλιάδες υποψήφιους και να πουλήσει ψεύτικες προσδοκίες για προσλήψεις στο Δημόσιο».

«Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου εργάζονται πάνω από 10 χρόνια. Αγωνίζονται από την πρώτη στιγμή για εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο. Το έτος 2014 στους αγώνες που έκαναν οι καθαρίστριες για εκδίωξη των εργολάβων για διασφάλιση της δουλειάς τους, μας επισκέφτηκαν στην πόρτα του Δρομοκαίτειου πολλές φορές στελέχη του Σύριζα. Να θυμίσουμε τις επισκέψεις της κας Δούρου, του κου Ξάνθου, του κου Μαντά και τους πύρινους λόγους που έβγαζαν.Τώρα λησμόνησαν το παρελθόν τους. Δεν θα δεχθούμε οι καθαρίστριές μας να απολυθούν».

«Πέμπτη, 21/3/2019 και ώρα 9 π.μ. θα συγκεντρωθούμε έξω από το υπουργείο Υγείας. Θα μείνουμε εκεί όσο χρειασθεί. Θα διανυκτερεύσουμε έως ότου πάρουμε απαντήσεις για την διασφάλιση της δουλειάς των καθαριστριών», καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.