Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών: Νέα συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις (βίντεο)

Πηγή: 902.gr

Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη δουλειά, πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. μέλος της ΚΕ και η Λιάνα Κανέλλη.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ακόμη αντιπροσωπείες της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, των Σωματείων Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Με αφορμή και τη Μέρα της Γυναίκας, οι συμβασιούχοι, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενες, παλεύουν ενάντια στις απολύσεις. «Φτάνει πια η κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», είναι το σύνθημα που προτάσσουν. 

«Μας πετούν στην ανεργία εν μέσω πανδημίας», καταγγέλλουν και υπενθυμίζουν ότι με το καθεστώς εργασιακής ομηρίας έχουν δουλέψει ακόμα και 17 χρόνια και στο τέλος του μήνα πετιούνται στην ανεργία.

«Η κοροϊδία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μέρα της Γυναίκας σήμερα και όλοι μιλούν για τοξικό περιβάλλον. Υποκρίνονται», σχολίασε η Λιάνα Κανέλη και πρόσθεσε ότι το περιβάλλον «εκτός από τοξικό είναι βαθύτατα ταξικό». Υπενθύμισε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εργασιακή ομηρία και απαίτησε «να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου». Επισήμανε ότι δεν χωράει κανένα επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά. «Τίποτα δεν μπορεί να βουλώσει το στόμα του αδικημένου εργαζόμενου», τόνισε.

Τις απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα σε μια σειρά δημόσια κτίρια και υπηρεσίες κατήγγειλε η Χριστίνα Καραμαλίκη, καλώντας σε οργάνωση και αγώνα μέσα από τα σωματεία.

Χαιρετισμό στις εργαζόμενες που βρίσκονται στο δρόμο για τα δικαιώματά τους μετέφερε εκ μέρους της ΟΓΕ η Εύη Κοντόρα, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση το απόγευμα.

Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι δεν μπορεί να δεχθεί την αντιπροσωπεία, κατήγγειλε η Τζένη Μπάλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων. Ξεκαθάρισε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν, με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για τη Μέρα της Γυναίκας.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 11 Μάρτη στις 10 π.μ.

Πηγή: 902.gr