Κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του ΟΑΕΔ

Κατάληψη πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Αιτία ο κίνδυνος που διατρέχουν 135 συνάδελφοί τους, να μείνουν χωρίς δουλειά, αφού επίκειται η μη ανανέωση της σύμβασής τους!

Του Χάρη Δημητρίου

Πρόκειται για εργαζόμενους στον Οργανισμό, που έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς εδώ και μία δεκαετία και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μόνιμη θέση. Ο κίνδυνος να μην γίνει δεκτό το αίτημά τους για να μονιμοποιηθούν, άρα και να βρεθούν ξαφνικά στην ανεργία, κινητοποίησε την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η οποία και προέβη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή της στα σχέδια της διοίκησης του Οργανισμού.

Επίσης, οι εργαζόμενοι διαφωνούν και με το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή. Θεωρούν ότι η διάταξη, με την οποία μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, εργοδοτών και εργαζομένων, σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, επιδρά αρνητικά στα έσοδα του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση αυτή, αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι σταδιακή, καθώς στόχος είναι οι εισφορές για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης να μειωθούν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σε βάθος τετραετίας!

Η πρώτη μείωση, πάντως, θα προκύψει από εισφορές που κατέληγαν ως έσοδα στα ταμεία του ΟΑΕΔ. Οι απώλειες ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ ετησίως και εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει συρρίκνωση των προγραμμάτων απασχόλησης.