Κατάληψη στο κτίριο του πρώην ΟΓΑ

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πατησίων 30, όπου οι προερχόμενοι από τον πρώην ΟΓΑ υπάλληλοι, εργάζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτών του ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ, πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων (ΠΣΕ) ΟΓΑ.

Γίνεται λόγος για «απαράδεκτη παράταση της ομηρίας των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2019, που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας» και ζητείται να καταργηθεί το άρθρο 46 στο νομοσχέδιο που σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια που ήδη λειτουργούν οι νέοι φορείς «δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να επιλυθούν τα προβλήματα που οι εργαζόμενοι είχαμε εγκαίρως επισημάνει. Και αντί να δίνεται λύση στα χρονίζοντα αυτά προβλήματα, που θα βελτίωνε την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών και θα επέτρεπε στους συναδέλφους μας να προσβλέπουν σε μια ομαλή επαγγελματική ζωή, προκρίνεται ο εγκλωβισμός σε ένα εργασιακό περιβάλλον-κάτεργο. Αντί για την απάλειψη των αιτίων που έχουν αναδείξει τα ασφαλιστικά ταμεία σε πρωταθλητή των αιτήσεων αλλαγής φορέα μέσω κινητικότητας, το υπουργείο οχυρώνεται πίσω από το Τείχος του Αίσχους που ορθώθηκε με τον ν. 4569/2018 και που πολύ πρόσφατα είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι θα γκρεμιζόταν, ότι δηλαδή δεν θα δινόταν παράταση στην απαίτηση για σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού για κάθε μετακίνηση υπαλλήλου».

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι «η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών επιτυγχάνεται με μείωση των λειτουργικών προβλημάτων, όχι με εργασιακές αλυσίδες».