Καταγγελία: Ιδού «τι παθαίνουν οι Πακιστανοί» στη Μύκονο αν ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους!

Την άγρια επίθεση που δέχτηκε μετανάστης εργαζόμενος στη Μύκονο από τον εργοδότη του, όταν ζήτησε το σύνολο των δεδουλευμένων που είχαν συμφωνήσει, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «το θύμα της επίθεσης, πακιστανικής καταγωγής καταγγέλλει ότι ο εργοδότης κατέβαλε μόνο το ένα τέταρτο του ποσού την ημέρα για εργασία άνω των 10 ωρών και όταν έγινε γνωστή η προσφυγή του στην Επιθεώρηση Εργασίας, δέχθηκε τη βίαιη επίθεση του εργοδότη, ο οποίος δήλωνε ότι το κάνει για “να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί”».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος, η αστυνομία δεν δέχθηκε να παραλάβει τη μήνυση γεγονός που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων.

Η Συνομοσπονδία «καλεί το υπουργείο Εργασίας με όλους τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ) για τον έλεγχο της συγκεκριμένης καταγγελίας, η οποία καταδεικνύει συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένου και την αυστηρή τιμωρία των υπαιτίων».

«Τέτοια ακραία περιστατικά, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν, καταδεικνύουν το μέγεθος της εργοδοτικής παραβατικότητας ειδικά σε περιοχές όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ισχνή έως ανύπαρκτη παρουσία. Ανάλογες ενέργειες πρέπει να γίνουν και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να ερευνηθεί η καταγγελία του εργαζόμενου για την άρνηση παραλαβής της μήνυσης από την αστυνομία της Μυκόνου, όπως και από το αρμόδιο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθεί άμεσα η ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.