Ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι

Φωτό αρχείου

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που διεκδικούν κατοχύρωση του προσωπικού και μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος, εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του σήμερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος, Γ. Πατούλης, κάλεσε την κυβέρνηση να βρει μία οριστική και μόνιμη λύση προκειμένου να σταματήσει η ομηρεία του προσωπικού επισημαίνοντας: «Τιμούμε τους εργαζόμενους και αναγνωρίζουμε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός τους, με υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά και δεν γίνονται πράξη. Η κυβέρνηση οφείλει να άρει επιτέλους το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν».

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναδιατύπωσε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ να δρομολογηθεί άμεσα από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού».

Παράλληλα με δεδομένη την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.

θυμίζουμε ότι για μετατροπή των συμβάσεων 3.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι από ορισμένου σε αορίστου χρόνου κάνει λόγο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019, που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή, ενώ στις 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πολύχρονη «ομηρία» τους.