Κινητοποίηση στα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην είσοδο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου πραγματοποιούν εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας τον νέο κοινό οργανισμό που προωθεί για τα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμιγκ, Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης το υπουργείο Υγείας.

όπως καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων σε κοινή τους ανακοίνωση, ο προωθούμενος νέος κοινός οργανισμός οδηγεί σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων και ανοίγει το δρόμο για νέα λουκέτα.

«Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς της διοίκησης για “δήθεν” ανάπτυξη που σχεδιάζει. Γνωρίζουμε καλά πως τα “αναπτυξιακά σχέδια” θα οδηγήσουν ευθέως στο κλείσιμο του Αμαλία Φλέμιγκ, στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του Σισμανόγλειου και στην ολοκληρωτική κατάρρευση του Παίδων Πεντέλης. Το σχέδιο του κοινού οργανισμού στην πραγματικότητα, το μόνο που εξασφαλίζει είναι η θεσμική κατοχύρωση της εκάστοτε διοίκησης ώστε εύκολα, γρήγορα και αιφνιδιαστικά, με απλές διοικητικές αποφάσεις να καταργούν όποτε θελήσουν κρεβάτια, ολόκληρες κλινικές και υπηρεσίες, με όλο και λιγότερους εργαζόμενους – λάστιχο, χωρίς σταθερή θέση δουλειάς, ξεθεωμένους και “ελαστικούς”», τονίζουν τα σωματεία.

Και συμπληρώνουν: «Όταν, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο ΕΣΔΥ, χρειάζονται πάνω από 600 νέοι εργαζόμενοι, όταν μειώνουν ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να προσληφθεί προσωπικό, η συγχώνευση είναι κάτι περισσότερο από κοροϊδία. Καλούμε τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία, αντί να αγνοεί τα αιτήματα και τις θέσεις μας μέσω προσχηματικού διαλόγου – μονολόγου, να προχωρήσουν σε πραγματική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της περιοχής, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε άμεση ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συντήρηση των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων μας που καταρρέουν. Αγωνιζόμαστε για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων.