Κι άλλος εργαζόμενος του δήμου Ζωγράφου πέθανε σε ώρα δουλειάς!

Νέο εργατικό δυστύχημα, το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες, έγινε χτες στο Δήμο Ζωγράφου. Ένας 42χρονος, που είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και σε λίγες ημέρες έληγε η σύμβασή του, άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.

Κατά την αποκομιδή απορριμμάτων ένοιωσε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του στο αμαξοστάσιο του Δήμου, εν αναμονή του ΕΚΑΒ. Παρά τις πρώτες βοήθειες ανάταξης από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, δεν επανήλθε και λίγο αργότερα , στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, έχουν προσληφθεί στους Δήμους μέσω του ΟΑΕΔ , υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις και δεν τους καταβάλλεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου, «η εντατικοποίηση της εργασίας που απορρέει από την έλλειψη προσωπικού, η απαξίωση των συνθηκών εργασίας, της παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας, προληπτικής ιατρικής και εμβολιασμών, συνεχώς θα μεγαλώνουν τον μαύρο κατάλογο ατυχημάτων και θανάτων του κόσμου της εργασίας».