Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Από Ιούνιο οι αιτήσεις – Καθυστερήσεις στη δημοσίευση της πρόσκλησης

Με καθυστέρηση σε σχέση με πέρσι, η οποία μπορεί να φτάσει και τον μήνα, θα ξεκινήσουν φέτος οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για εργαζόμενους και ανέργους.

Αν και η Υπουργική Απόφαση με την οποία εγκρίνεται κονδύλι 10 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε προχτές, 15 Μαΐου, στο ΦΕΚ (δείτε εδώ), ωστόσο, εκκρεμεί η λήψη σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, με την οποία θα καθορίζονται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους-ωφελούμενους, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή τους, η κατάρτιση μητρώου δικαιούχων- ωφελουμένων, η διάρκεια του προγράμματος, το ύψος της επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παρόχων και η κατάρτιση μητρώου παρόχων κ.λπ.

Από την εν λόγω απόφαση προκύπτει και η δημόσια πρόσκληση της Διοικήτριας του Οργανισμού προς ωφελούμενους και παρόχους, με την οποία προσδιορίζονται και οι ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων από εργαζόμενους και ανέργους, αλλά και από παρόχους, για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Θυμίζουμε ότι πέρσι η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 19 Μαΐου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr, στο επόμενο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 22 Μαΐου, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δεν είναι στα προς συζήτηση θέματα. Αυτό σημαίνει ότι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το θέμα μπορεί να συζητηθεί στο μεθεπόμενο Δ.Σ., δηλαδή την Τρίτη, 29 Μαΐου, άρα η πρόσκληση θα δημοσιευτεί -επαναλαμβάνουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων- στις αρχές Ιουνίου.