Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Hot Spot – Μπαλάκι οι ευθύνες!

Φωτό αρχείου

Απλήρωτοι παραμένουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr, δεκάδες εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν πρόσφατα μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και Δομές Προσωρινής Υποδοχής.

Θυμίζουμε ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήφθηκαν συνολικά 2.082 άνεργοι στα Hot Spot, με τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων να ανακοινώνονται την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του asfalistiko.gr, στο Hot Spot του Σχιστού οι περίπου 28 εργαζόμενοι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και σήμερα, με τους πρώτους να έχουν ξεκινήσει να εργάζονται από τις 22 Ιανουαρίου.

Στις επίμονες ερωτήσεις τους, τόσο προς τον ΟΑΕΔ, όσο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις για την ημερομηνία πληρωμής, ενώ ως φήμη κυκλοφορεί η 15η Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία πληρωμής.

Επίσης, διευκρινίζουν ότι από την πλευρά του ΟΑΕΔ τους διαβεβαιώνουν ότι η πληρωμή τους καθυστερεί όχι με ευθύνη του Οργανισμού, αλλά επειδή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ακόμα δεν έχει αποστείλει, όπως οφείλει, τις μισθολογικές καταστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το asfalistiko.gr, αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στο Hot Spot του Ελαιώνα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, ειδικά όταν μιλάμε για εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος στο Hot Spot του Σχιστού είναι στην πλειοψηφία τους άνθρωποι που αντιμετώπισαν την ανεργία για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις τα δύο χρόνια και οι οποίοι αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Σχιστό, κάτι που σημαίνει καθημερινά έξοδα.

Η μη καταβολή της μισθοδοσίας πρακτικά πολλαπλασιάζει, αντί να αντιμετωπίζει έστω και πρόσκαιρα, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση του μείζονος αυτού θέματος.