Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου για περίπου 60.000 απασχολούμενους σε δήμους και περιφέρειες

Παράταση μέχρι τις 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, παίρνουν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τροπολογία που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εργασίας, δίνει την ευκαιρία σε περίπου 60.000 ανέργους που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά να παρατείνουν την εργασία τους για άλλο ένα τρίμηνο. Σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα έληγε στις 29 Ιουνίου και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, θα καθυστερούσε η έναρξη του επόμενου αντίστοιχου προγράμματος με συνέπεια την επιβάρυνση της ανεργίας…

Ειδικότερα, στην τροπολογία ορίζεται ότι παρατείνονται όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που εφαρμόζονται ήδη σε περιφέρειες, στους 276 δήμους της χώρας, σε κέντρα πρόνοιας και στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Ανάλογη παράταση, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δίνει ο ΟΑΕΔ και στο προσωπικό καθαριότητας του Οργανισμού. Με άλλη τροπολογία, επίσης, προβλέπεται στο εξής, χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε ανασφάλιστους υπερήλικες, που είναι μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Δείτε εδώ την τροπολογία