Κομισιόν: Ανοικτό το ενδεχόμενο μέτρων κατά της Αυστρίας για τη 12ωρη εργασία

Η Κομισιόν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά της Αυστρίας για την πρόσφατη νομοθέτηση της 12ωρης εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-GUE/NGL Κωνσταντίνας Κούνεβα.

«Η Αυστρία δεν διαβουλεύτηκε με την Επιτροπή πριν νομοθετήσει», απαντά η αρμόδια επίτροπος Μαριά Τίσεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή εξετάζει αν το αυστριακό νομοθέτημα είναι συμβατό με την κοινοτική νομοθεσία και ιδιαίτερα με την Οδηγία για τον χρόνο εργασίας.

Η επίτροπος Μ. Τίσεν επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις της ερώτησης της Κ. Κούνεβα, δεσμεύεται ότι «θα εξετάσει το ενδεχόμενο τυχόν κατάλληλων μέτρων υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει αξιολόγησης».

«Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που η αυστριακή κυβέρνηση νομοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα του 12ωρου, η Επιτροπή είχε αρκετό χρόνο να ερευνήσει το απαράδεκτο νομοθέτημα της Αυστρίας. Αλλά έστω κι αυτή η δέσμευσή της ότι θα πάρει μέτρα αν διαπιστώσει παραβίαση του κοινοτικού δικαίου είναι ένα βήμα. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η  Κ. Κούνεβα σχολιάζοντας  την απάντηση της Κομισιόν.