Κομμένα δώρα στους δημόσιους υπαλλήλους: 8 στους 10 έχουν κάνει αγωγή! – Στάση εργασίας σήμερα

Από τη σημερινή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών

Η δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει για τα κομμένα δώρα και τα αναδρομικά που διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως τονίστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ, με την περικοπή των δώρων (χριστουγέννων, πάσχα και επίδομα αδείας) που επιβλήθηκε από το 2013 και μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αναδρομικά ύψους περίπου 3,9 δισ. ευρώ. Επίσης, όπως επισημάνθηκε, σχεδόν 8 στους 10 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας την αναδρομική επιστροφή των ποσών που έχουν χάσει την τελευταία εξαετία. Οι διεκδικήσεις θα κριθούν, τελικά, από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σήμερα στο δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ΑΔΕΔΥ, εκτός από τα αναδρομικά, διεκδικεί να επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός στα επίπεδα του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονται στις 610.000 και για να υποβάλλουν τις αγωγές τους σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου έχουν δαπανήσει σχεδόν 15 εκατ. ευρώ.