Κυριακάτικα… πρόστιμα ύψους 112.899 ευρώ σε πολυκαταστήματα από το ΣΕΠΕ

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι σε 646 καταστήματα, με στόχευση σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας, συνολικά εντοπίστηκαν 77 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί 37 πρόστιμα ύψους 112.899 ευρώ, ενώ 40 επιχειρήσεις έχουν κληθεί σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για την τυχόν επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ο προγραμματισμός της δράσης του ΣΕΠΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις περιόδους και τους κλάδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα και σε στοχευμένους ελέγχους. Οι παρεμβάσεις του ΣΕΠΕ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.