Κ. Αρβανίτης: Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα κατά του κόσμου της εργασίας

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστή στις δεσμεύσεις της προς τα μεγάλα συμφέροντα που τη στήριξαν και τη στηρίζουν, προχωρά στο επόμενο στάδιο του αντεργατικού σχεδιασμού της, που βρίσκεται σε εξέλιξη και εφαρμογή από τον Ιούλιο του 2019. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την ψευδεπίγραφη και παραπλανητική ονομασία “Για την Προστασία της Εργασίας” κατατέθηκε στη Βουλή και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η επεξεργασία του προκειμένου να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

«Παρά την καθολική αντίδραση των Συνδικάτων», επισημαίνει ο Κ. Αρβανίτης, «παρά το μαχητικό παρών των εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, παρά τις φωνές διαφοροποίησης ακόμη και εντός της κυβερνητικής παράταξης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να φέρει στη Βουλή ένα ελάχιστα διαφοροποιημένο νομοσχέδιο, αφήνοντας άθικτα τα κεντρικά σημεία του: την αποδόμηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση στην ουσία του 8ωρου, τη θεσμική κατοχύρωση της τσάμπα (για τον εργοδότη) υπερωριακής απασχόλησης».

«Η κυβέρνηση των “Μένουμε Ευρώπη” αποσπά την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και την οδηγεί με τριτοκοσμικής έμπνευσης ρυθμίσεις σε εργασιακό “no man’s land”. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα τους, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αντισταθούμε στο πισωγύρισμα αυτό, από κάθε μετερίζι: Την Βουλή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το δρόμο. Για να έχει μέλλον η εργασία, για να έχουμε όλοι μέλλον με δικαιώματα», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.