Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα μονιμοποιήσουμε συμβασιούχους στο Δημόσιο

Την ξεκάθαρη δέσμευση ότι ως πρωθυπουργός δεν θα μονιμοποιήσει συμβασιούχους δημοσίους υπαλλήλους έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χτεσινή συνέντευξή του στο Action 24.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο, αλλά ούτε και αθρόες προσλήψεις, κρατώντας, όπως είπε, για κάποια χρόνια το λόγο ένα προς πέντε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα επιδιώξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο θα εκχωρήσει δράσεις του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Λέω ξεκάθαρα ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Γιατί είναι, ξέρετε, μια πολύ βολική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις. Θα κρατήσουμε έναν λόγο αυστηρό ένα προς πέντε για κάποια χρόνια ακόμα, δεν θα μονιμοποιήσουμε –και αυτό το λέω ξεκάθαρα να το καταλάβουν όλοι– συμβασιούχους, οι οποίοι προσλαμβάνονται για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι συνταγματικό να γίνεται αυτό. Θα επιδιώξουμε παράλληλα συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε υπαλλήλους εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητοι».